חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 524-09

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
524-09
29.8.2011
בפני :
יחזקאל קינר - סגן הנשיאה

- נגד -
:
DS Concept Factoring GmbH
עו"ד מעוז אבלסקי ווינבוים
:
1. שאנל סחר במזון בע"מ
2. קרוליין שבת
3. מאיר שבת

עו"ד מקובסקי
פסק-דין

1.         עסקינן בתביעה כספית בסך 386,592.28 דולר ארה"ב המבוססת על הסכם מימון הידוע בשם "פקטורינג". לפי הסכם זה המחתה חברה מצרית לחברה הגרמנית, התובעת, את זכויותיה לקבלת כספים מחברה ישראלית, הנתבעת 1, בגין סחורה שסופקה לה על ידי החברה המצרית.

רקע עובדתי

2.         התובעת היא חברה גרמנית, העוסקת במתן מימון חוץ בנקאי. במסגרת זו, רוכשת התובעת חובות של צד שלישי ללווה, כנגד המחאת זכות מהלווה, לקבלת התמורה מאותו צד שלישי (להלן: " הסכם פקטורינג").

3.         הנתבעת 1 (להלן: " שאנל") היא חברה ישראלית, העוסקת, בין היתר, בייבוא ירקות.

הנתבעת 2 (להלן: "קרולין") היא בעלת המניות היחידה בשאנל, מנכ"לית בשאנל ובת הזוג של הנתבע 3.

הנתבע 3 (להלן: "שבת") הינו עובד שכיר של שאנל ומנהל את פעילותה השוטפת.

4.         ביום 18.1.08, נחתם הסכם פקטורינג בין התובעת לבין חברה מצרית בשם "אל מרווה", העוסקת בייצור ושיווק ירקות (להלן: " אל מרווה"). לפי הסכם הפקטורינג, התובעת העבירה לאל מרווה סכומי כסף שונים כנגד המחאת זכויותיה של אל מרווה, לקבלת כספים בגין סחורה שסיפקה לצדדים שלישים.

            בין יתר הזכויות שהומחו לתובעת, הייתה גם זכותה של אל מרווה לקבלת כספים משאנל בגין ירקות, אשר סופקו לה על ידי אל מרווה.

5.         במכתב מיום 27.2.08, הודיעה אל מרווה לשאנל על הסכם הפקטורינג שחתמה עם התובעת, לפיו זכויותיה של אל מרווה לקבלת כספים משאנל הומחו לתובעת, וכי על שאנל להעביר כספים אלה ישירות לחשבון התובעת שפרטיו צויינו באותו מכתב.

            ביום 2.3.08 אישרה שאנל על גבי אותו מכתב (להלן: "מכתב האישור הכללי") כי תפעל על-פיו.

6.         מאותו מועד התנהלו הדברים באופן שכאשר נשלחה לשאנל סחורה על ידי אל מרווה, שוגר לשאנל מכתב של התובעת אליו צורפה חשבונית של אל מרווה בגין אותה סחורה. במכתב זה נדרשה שאנל לאשר בחתימתה כי קיבלה את הסחורה ללא פגמים ביחד עם מסמכי המשלוח המקוריים, וכי הסכום הנקוב בחשבונית יועבר על ידה לחשבון התובעת תוך 60/90 יום ממועד החשבונית (להלן: " הודעת האישור").

בחשבונית שצורפה לכל הודעת אישור צויינו פרטי הסחורה שסופקה, לרבות כמויות ומחיר, צויין המועד לתשלום (60/90 יום מיום החשבונית) וכן נכתב כי על שאנל להעביר את סכום החשבונית ישירות לחשבון הבנק של התובעת שפרטיו צויינו שם.

            לאחר קבלת הודעת אישור חתומה על ידי שאנל, העבירה התובעת לאל מרווה את הסכום המגיע לה לפי הסכם הפקטורינג עבור המשלוח האמור.

7.         סכומי החשבוניות בגין 8 משלוחים של סחורה שסופקה על ידי מרווה לשאנל בין התאריכים 18.3.08 ועד 18.6.08 שולמו על ידי שאנל ישירות לחשבון התובעת.

8.         התביעה מתייחסת ל-13 משלוחים נוספים של סחורה מ-17.6.08 ועד 15.7.08, להלן: "13 המשלוחים"), אשר שאנל אישרה על גבי הודעות האישור את קבלתם ואת העברת סכומי החשבוניות לתובעת, אך לא העבירה לתובעת את סכומי החשבוניות.

טענות הצדדים

טענות התובעת

9.         הנתבעים לא שילמו לתובעת בגין קבלת סחורה הכוללת 120 טון של ארטישוק, 86.4 טון של במיה ו-19.2 טון של פול, שסופקה על ידי אל מרווה לשאנל בתאריכים שונים החל מיום 17.6.08 ועד ליום 15.7.08. הנתבעים לא פרעו את החוב, על אף שאישרו כי המשלוחים שהתקבלו הינם תקינים, ועל אף ששאנל ושבת חתמו הן על החשבוניות והן על מכתבי האישור.

10.        יש לחייב בתשלום החוב לא רק את שאנל אלא גם את שבת וקרולין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>